10 Favorieten

1.MÓro
2.BABAGANUS
3.MastÍ hengiv
4.SÓramast
5.BistÍ mÓrÓşkÍ
6.MasÓmŻsa (Zeetong)
7.HUMUS
8.DUMAST
9.SOEP
10.BacanÍn sorkirÓ

Koerden

Wikipedia zegt ...
De Koerden zijn een volk, verspreid over verschillende landen, met ruim 30 miljoen mensen die voornamelijk in het Midden-Oosten wonen. Tegenwoordig verblijven er naar schatting ruim ťťn miljoen Koerden in Europa.

Hallo Wikipedia, Koerden noemen die verschillende landen "KOERDISTAN"

Wikipedia heeft een correctie gemaakt: Iraaks-Koerdistan

Heeft u iets te vieren?

Lekkere hapjes bij uw verjaardag of iets te vieren.
Neem contact met ons.

Zagros Prikbord

Iedere dag verse vissen en groenten van Albert Cuypmarkt!

De beste lamskoteletten in Amsterdam.
De beste humus in Amsterdam
Iens

Tip marinade

Marinade is een meestal zure, aromatische vloeistof die wordt gebruikt voor het verbeteren van de smaak en het malser maken van vlees, vis en groenten. Marineren is een kooktechniek waarbij men die bestanddelen in de marinade laat staan.

De samenstelling van marinade hangt af van de te marineren bestanddelen. Vaak gebruikte ingrediŽnten zijn:

water
kruiden
azijn
plantaardige olie
wijn
keukenzout
Sojasaus
Worcestersaus
yoghurt (in de Indiase keuken)

Bij het binnendringen in vlees zorgt het zuur van de marinade voor het afbreken van bindweefsel waardoor het malser wordt. Een marinade met kiwi of ananas kan vlees ook malser maken door de aanwezigheid van het enzym actinidine.

De duur van het marineren varieert van seconden tot dagen.
Bron

Total users online: 1

Groep menus

Groep menus   3 Gangen Menu   2 Gangen Menu   

3 Gangen Menu

€ 30.00 p.p.

Voorgerecht
een mix van overheerlijke voorgerechten
(vegetarisch)

Hoofdgerecht
Vlees
op houtskool gegrilde lamspies, kipkarbonade en lamskoteletten, geserveerd met rijst en salade

of

Vis
gebakken zeetong geserveerd met salade en rijst of aardappelen

of

Vegetarisch
vegetarisch schotel of
gebakken aubergines en aardappelen met yoghurt, knoflook en tomatensaus, geserveerd met rijst

Nagerecht
mix uit ons dessertmenu